nyt

Taidekeskus Krimin joulukuun taiteilijaryhmä on Surulliset tytöt. Näyttely on avoinna 3.-31.12. Avajaisia vietetään poikkeuksellisesti lauantaina 2.12. klo 18-20. Avajaisissa esiintyy Ihana Kolibri & Kaukomatka, tervetuloa!

Surulliset_nettibanneri

Surulliset tytöt on vuonna 2013 perustettu taiteilijakollektiivi, jonka jäsenet ovat Saimaan Ammattikorkeakoulusta valmistuneita kuvataiteilijoita. Eri puolella Suomea asuvat taiteilijat ovat järjestäneet yhdessä näyttelyitä mm. Tampereelle ja Rovaniemelle, nyt he palaavat opiskelukaupunkiinsa Imatralle. Galleria Krimin näyttelyyn osallistuu kollektiivin viidestä jäsenestä neljä: Sini Kosonen, Karkki Mäkelä, Katja Määttä sekä Satu Tani.

Yhteistä teemaa näyttelyssä ei haeta sisällöstä, vaan muodosta: näyttelyyn tehtiin pieniä, ei isompia kuin A4-kokoisia töitä. Ryhmän jäsenet työskentelevät kukin omalla tavallaan ja omilla tekniikoillaan.

Katja Määttä yhdistelee valokuvakollaaseissaan fragmentteja mielenmaisemiksi. Määttä käyttää paljon valokuvaa, mutta materiaali sekä haptisuus kiinnostaa myös kaksiulotteisesti.

Sini Kososen tummien, tarkkojen hiilipiirustusten keskiössä on ihminen. Ilmaisu on pelkistettyä, riisuttua. Teoksissa tarkastellaan ihmisen minuutta ja identiteettiä yksinäisten hahmojen kautta.

Karkki Mäkelän ilmaisu on monipuolista ja liikkuu sulavasti mediasta toiseen. Näyttelyssä Mäkelältä nähdään maalauksellisia monotypioita sekä sekatekniikkateoksia, joissa hän käsittelee mm. ihmisen toiminnan motiiveja sekä uusien asioiden kohtaamista ja sisäistämistä.

Satu Tani kuvaa akvarelleissaan ja tussitöissään hyvin suoraan kuolemaa. Teoksissa seikkailevat luurangot ovat kuitenkin miltei sympaattisia, eivät pelottavia tai ahdistavia.

Surulliset tytöt -kollektiivilla on erityinen suhde Taidekeskus Krimiin. Ryhmän kolme jäsentä on opiskeluaikanaan asunut Koulukatu 1 taloissa, joten näyttely on myös eräänlainen hyvästijättö pian purettaville taloille, entisille kodeille.

 

Aukiolot:
ke-pe 12-18
la-su 11-16
ma-ti suljettu

taidekeskus & galleria Imatralla